Greenline Yachts

Njut av ett hållbart båtliv med maximal komfort

Båtar med klassisk elegans och modern teknik

Greenline 48 Coupé

Vår rymliga 3-kabinsbåt med solcellspark på taket

Greenline 48 Coupé premiärvisades 2019 på båtmässan i Düsseldorf och delar skrov med 48 fly. 48:an ger en unik känsla av rymd och hög kvalitet ombord tack vare Greenlines koncept med hela sociala ytan på ett plan.

En vit yacht ute på havet i solnedgång

En båt som ökar livskvaliteten

Här kan du vara oberoende av att leta småbåtshamnar med tillgång till landström, då denna Coupé är utrustad med 2400 watt solpaneler på taket som standard, vilket motsvarar en liten generator som går hela dagarna. Att ha en kontinuerlig och nästan obegränsad mängd ström ombord för att köra alla de inbyggda apparaterna i tystnad, utan att använda fossila bränslen, är inte bara vänligare för miljön, utan ökar livskvaliteten ombord avsevärt. Det är unikt för Greenline.

Designa din Greenline 48 Coupé

Valet av 3 olika interiörmaterial på snickerierna designar du båten efter smak. Gott om utrymme ovanför och under däck kan uppgraderas med olika utrustning, material och färger som uppfyller de flesta krav. För att uppnå ännu bättre välbefinnande ombord har Greenline 48 Coupe ett funktionellt utomhuskök som är tillgängligt från badplattformen och har grill, handfat och en bänkskiva. Här grillar du bekvämt och säkert. Badplattformen kan levereras i två storlekar med inbyggda popups för din jolle och naturligtvis hydrauliskt lyftsystem.

Komfort & Bekvämlighet

Linjerna för 48 Coupe är identiska med 48 Fly i sin moderna och klassiska design. Akterdäck och salong som flyter ihop, sidodörrar för bekvämt ombordstigning, bara två låga steg från akterdäck till badplattformen och salongens stora fönster ger fri utsikt och gott om naturligt ljus.

På fördäcket har 48 Coupe en stor och bekväm solbädd med lyftbart ryggstöd, bimini och breda skarndäck för säker och bekväm förflyttning runt båten.

Greenline 48 Coupe yacht ute på havet

Interiör

Pentryt som ligger akterut kopplar ihop de sociala ytorna ombord - salong och akterdäck. Salongen har en stor U-formad matplats som också är en mysig tv-soffa. Från styrbordssoffan är alla instrument inom räckhåll och sidodörren underlättar manövrering och tilläggning.

Med den öppna planlösningen minimeras trapporna på alla Greenline-modeller, och det nedre däcket på Greenline 48 Coupe har bara fyra trappsteg ner från salongen, pentryt och sittbrunnen, vilket är ganska på en båt av denna storlek.

Nedre däck är layouten med 3 rejäla hytter. Mastersviten är i den främre och två likvärdiga hytter med dubbla bäddar midskepps akterut. Greenline 48 erbjuder en valfri layout, då med två större badrum alternativt 3 mindre. Mastersviten erbjuder antingen delbara sängar eller en permanent dubbelsäng. Gott om garderobsutrymme och stuvfack. I aktern finns en liten hytt som kan inredas med sovplats (skippercabin) men i grundutförande ett praktiskt och rymligt förråd.

En vit yacht ute på öppet hav

Diesel, H-Drive eller E-Drive?

Hybrid Drive 2 x 14 kW elmotorer är i dieseldrift 2 x 10 kW generatorer i kombination med dubbla Volvo Penta D3 220 hk dieselmotorer. En nyhet är att hybriddriften nu kan kombineras med Yanmar V8 på 320hp. 48 Coupe marchar vid eldrift 6 knop och med en räckvidd upp till 20 NM med 40 kWh Li- Po-batteri men batteripacken kan byggas ut upp till 80 kWh. Vid dieseldrift kommer Greenline 48 Coupe upp i 16 knop med 2 x 220 hk. Förväntad maximal hastighet med två Cummins 480 hk-motorer är 30 knop.

Konstant 230v ombord på Greenline 

Oavsett om du väljer H-Drive eller inte har du alltid 230v tack vare 600 Ah servicebatteri, 5 kw inverter och solceller på hela taket. Denna nivå av hemkomfort var tidigare bara på båtar med stora och bullriga generatorer. Du behöver sällan en strömkabel på Greenline 48 Coupe då 2,4 kW solpaneler är standard.

Alla Greenline-modeller, inklusive 48 Coupé har pentryt utrustat med 230v standardapparater - kyl & frys, induktionsspis, mikrovågsugn och givetvis uttag för din kaffemaskin.

Vill du veta mer?

Spana in Greenline 48 på Greenline Hybrids webbplats, eller kolla denna film på Youtube!

Längtar du till havs?

Har du frågor eller är du intresserad av någom av våra båtar eller tillbehör? Kontakta oss idag.