Greenline Sweden

Lyx i ecodrift

Båtar med klassisk elegans och modern teknik

Greenline 45 Coupé

Ett elegant hem på sjön som hämtar kraft från taket

Coupéversionen som har premiär 2021 delar bottenskrov med 45 Fly som blivit stor succé världen över. Men Coupén får du ett tak fyllt med solcellspaneler, totalt 2700 watt, eller om du väljer en öppningsbar sollucka, 2400 watt. Coupéversionen blir en lyxig lägre båt som lämpar sig perfekt i Norden där solcellerna kommer till sin rätt alla ljusa timmar vi har på sommarhalvåret. På badplattformen kan du få ett utekök med BBQ-grill.

Att ha en kontinuerlig och nästan obegränsad mängd ström ombord för är inte bara bra för miljön utan ökar livskvaliteten ombord avsevärt. Det är unikt för Greenline.

Vill du åkla tyst, utsläppsfri ecodrift eller komma fram snabbt? 45:an finns med H-Drive, hybridteknik där du kan välja mellan elmotorer i upp till 6 knop och vid dieseldrift 16 knop med 2 x Volvo D3 eller max 23 knop med Yanmar V8 (2 x 370 hp och samma hybridsystem) Med ett annat bottenskrov introducerar vi Volvo D6 IPS 500/600 med fart upp till 30 knop. IPS ger även lättare manövrering och 30% lägre förbrukning än traditionella drev och axlar.

En vit yacht ute på öppet hav

Ett elektriskt hem på sjön

Med Coupén får du ett kraftverk med 2700 watt solpaneler som ger ström till allt ombord och i pentryt finner du vanliga 230v vitvaror som kyl & frys i full storlek, induktionsspis, mikrovågsugn . Väljer du tvätt- och diskmaskin samt en Watermaker som gör färskvatten blir du självförsörjande.

100% eldrift helt utsläppsfri

Nyheten 2021 är en helt elektrisk drivlina med 2x Toqeedo Deep blue 100kw som ger en toppfart på ca 11 knop. 160 kWh Lithium batterier som kan kompletteras med en dieselgenerator på 11-25 kw som reservkraft. På så sätt behöver du aldrig komma i nöd ifall laddningen ligger utom räckhåll.

För laddning i land planeras nu ett laddnätverk för snabbladdning i Stockholms skärgård och i Göta kanal installeras laddstationer på flera platser.

Design

Greenline Coupé ger trots två våningar en lyxig och sportig karaktär med diskreta linjer. En högt placerad salong och lågt placerade fönster ger härlig utsikt och vattenkontakt. Fasta matplatser både inne och ute på akterdäck i öppen planlösning är praktiskt. På akterdäck rullar du lätt ner ett kapell som ger vindskydd och ett uterum kyliga sommarkvällar.

På badplattformen finns möjlighet till ett ”aft galley”, ett utekök med elgrill och diskbänk med ho.

För den svenska marknaden har vi tagit fram en skandinavisk tygkollektion med färgval som t ex sandfärgade silvertexdynor, beige kapell och vita gardiner.

Närbild på aktern av en vit yacht ute på havet

Optimala utrymmen

Skarndäcken på 45 är utformade med hög komfort och säkerhet i åtanke. På skarndäck styrbord nås också den eleganta sidodörren som är intergrerad i skrovet. Perfekt när du lägger till långsides vid en högre brygga.

Den hydrauliska badplattformen har åtkomst via akterdäck på båda sidor av sittgruppen. Från badplattformen finns i akterspegeln ett garage som rymmer jolle, verktyg eller ett par cyklar. Plattformen kan beställas hydraulisk i olika storlekar och förses med pop-ups för din tenderbåt.

Köket som förbinder cockpit och salongen är en planlösning som du känner igen från alla Greenline. Perfekt placerat, praktiskt designat och ger en välkomnande känsla. Salongen består av en U-formad soffa mittemot styrbordssidan och för kaptenen finns en sidodörr som underlättar tilläggning och slussning.

Smarta utskärningar i däckskrovets bog ger bra utsikt från VIP-hytten i bogen. Längre fram på fördäcket finns en solbädd som genialt kan fällas upp till en soffa i fören. Solbädden har även en Bimini-top när man önskar skugga.

Ett kök på en yacht

Bekväm sömn för alla

45:ans nya mastersvit med dubbelsäng är belägen en våning ner. Här nyttjas hela båtens bredd på 4,50 m och det finns plats både för garderober och en mysig loungesoffa. Från masterbed och soffa ges utsikt i skrovfönsterna på båda sidor och skapar en luftig atmosfär.

Den generösa VIP-sviten i fören och erbjuder en dubbelsäng som också får fin utsikt tack vare utskärningarna på båda sidor i fördäck. Båda sviterna har också egna badrum med separat dusch och en walk-in-closet som ger båten lyx med dess speglar och lampor.

En sovkabin i ljus trätoner

Tredje kabin

Om fler sovplatser önskas kan walk-in-closeten ersättas till en tredje hytt med en 140cm bred säng alternativt, våningssäng och en garderob. Det finns även bäddmöjligheter i salongen om ytterligare sovplatser skulle behövas. Totalt kan 8-9 bäddplatser skapas i 45:an.

Visning i Stockholm 2021

I Sverige finns två 45 Fly i Svinninge, norr om Stockholm för visning under 2021. Den ena är en Hybrid med 80 kWh batterier och inredning i vit ek. Det senaste tillskottet i Greenlinefamiljen inkommer under våren 2021 och har IPS600 med all senaste teknik och mattlackerad valnötsinredning.