Greenline Sweden

Lyx i ecodrift

Båtar med klassisk elegans och modern teknik

Greenline 39

Ett komfortabelt modernt sommarhem

Med 39:an tar Greenline ytterligare steg mot det ideala båtlivet och konstruerades efter att över 100 ägare till Greenline 33 lagt in sina önskemål om den perfekta båten.

39:ans skrov är mer traditionellt och har en modernare design och ingen tydlig planingströskel för högre hastighet.

För framdriften väljer du mellan Diesel, Hybrid (H-drive) eller helt elektrisk ( E-drive)

Med Volvo D3 -220 blir maxfarten 18 knop men vill du åka fortare men ändå få all komfort med solceller finns alternativet Yanmar V8 370hp med fart upp till 25 knop.

  • I Greenline 39 får du 2 separata sovkabiner och bra ståhöjd i hela båten
  • Wc med separat duschkabin
  • Taket har dubbla eldrivna solluckor och1200 watt solceller som standard
  • En luftvärmepump / klimatanläggning är standard och ger perfekt temperatur och avfuktning
  • Stort praktiskt pentry med fullstor kyl&frys och induktionsspis och slipper ha gasol ombord
  • En praktisk sidodörr vid förarplatsen underlättar både sikt, angöring och slussning
  • Ett brett skarndäck på styrbord ger maximalt coupéutrymme och hög säkerhet att ta sig från för till akter.
En vit yacht vid en hamn

Modernt och tidslöst

Den nya formen är en utveckling av Greenlines koncept. Modernt och klassiskt formspråk som står sig över tid. Greenline 39 är en perfekt familjebåt som med sin hybrid- och eldrift är unik i sin storlek.

Visning i Stockholm

En ny 39 Hybrid 27kwh med valnötsinredning kommer finnas för visning och provkörning i Mälaren, Stockholm från våren 2021.

Ett komfortabelt sommarhem

Greenline 39 har en härligt ljus salong med utsikt åt alla håll. En upphöjd salongsoffa ger fin sikt även under gång åt passagerarna. Förarsäte för två personer. Det perfekt placerade pentryt är väl tilltaget och har öppning med bardisk ut mot akterdäck. Här finns rejäla arbetsytor och en fullstor kyl & frys och möjlighet till diskmaskin. Och kanske bäst av allt är att 39:an har full ståhöjd i hela båten vilket är ovanligt i denna storlek på båt.

Kabinen på en yacht, material i ljusa träslag

På Greenline 39 är den elektriska utrustningen standard

Standard är 7,2 kWh servicebatterier där 1200 watt solceller ger ständig tillgång till 230V elektricitet. Air condition och värmare via en smart Daikin luftvärmepump. 2 elektriska solluckor. Kyl & Frys, Induktionshäll och mikrovågsugn. Bogpropeller och ankarspel i fören.

Kabinen på en yacht, material i ljusa träslag

Ett sunt båtliv

Greenlines DNA och filosofi värnar om miljön med hänsyn till besättning och andra båtägare. Egenskaper som skänker extra glädje till båtlivet. En kombination av komfort och möjlighet till ekonomisk långfärd är att hybridversionen nu går att beställa med dubbla batteripack. Med smart planering blir det tankning av el istället för diesel.

Är du redo att skippa dieselmotorn helt finns nu en 100% elektrisk utsläppsfri drivlina. Toqeedo 50kw med marinkonverterade lithiumbatterier hämtade från BMW i3 upp till 80kwh. Dyrare i inköp men minimala underhållskostnader. Som reservkraft kan man komplettera med en dieselgenerator som ökar på räckvidden om man har långt till landströmsladdning.

En vit yacht vid en fylld småbåtshamn