Greenline Sweden

Lyx i ecodrift

Båtar med klassisk elegans och modern teknik

Greenline 45 Fly

Klassiska linjer utan kompromisser

Greenline 45 Fly har på kort tid gjort succé och är med sina 3 våningar elegant och smart designad.

Som tidigare modeller är det en konstruktion av J & J Design. Interiören är gjord av Marco Casali på Too Design. En italiensk designer känd för sina projekt i superyachtklassen.

Vid premiären i Düsseldorf 2020 såldes en Greenline 45 Fly Hybrid 80 kWh till Sverige. Under 2021 finns ytterligare en visningsbåt med IPS600 där vi visar det mesta i ny teknik och utrustning.

Greenline 45 Fly

Ett elektriskt hem på sjön

Greenline är utrustad med ett pentry som har vanliga 230v vitvaror som kyl & frys i full storlek, induktionsspis, mikrovågsugn och 230v eluttag runt om i båten. 600watt solpaneler på flybridge som kan kompletteras med ytterligare 1200w via en T-top över flybridge. I hybridversionen kan du få upp till 80 kWh lithiumbatterier.

Väljer du tvätt- och diskmaskin samt en watermaker så är du självförsörjande men både dricksvatten och elproduktion.

100% eldrift och utsläppsfri motor

Nyheten 2021 är en helt elektrisk drivlina med 2x Toqeedo Deep blue 100kw som ger en utsläppsfri toppfart på 11 knop. 160 kWh Lithium batterier som kan kompletteras med en dieselgenerator på 11-25 kw som reservkraft. På så sätt behöver du aldrig komma i nöd ifall laddningen ligger utom räckhåll. Ett planerat laddnätverk för snabbladdning planeras i Stockholms skärgård 2021 och i Göta kanal installeras laddstationer på flera platser.

Design

Greenline 45 ger en sportig karaktär, upplyst av de smala och snygga vingarna på baksidan av flybridge. Flybridgen sträcker sig över hela båtens bredd, vilket gör den till den största i sin klass, samtidigt som den skyddar gångvägarna och täcker sittbrunnen från regn och sol.

Fasta matplatser både inne och ute på akterdäck i öppen planlösning är praktiskt. På akterdäck rullar du lätt ner ett kapell som ger vindskydd och ett uterum kyliga sommarkvällar.

Uppe på flybridge finns en stor hörnsoffa med plats för både familj och gäster, solmadrass, en tvåsitsig styrplats samt ett fullt utrustat utekök. Flybridge kan kompletteras med ett fällbart Biminitak eller en fast T-top med 1200 watt solceller.

För den svenska marknaden har vi tagit fram en skandinavisk tygkollektion med färgval som t ex sandfärgade silvertexdynor, beige kapell och vita gardiner.

Greenline 45 Fly yacht ute på havet

Optimala utrymmen

Skarndäcken på 45 är utformade med hög komfort och säkerhet i åtanke. På skarndäck styrbord finns också den eleganta sidodörren som är intergrerad i skrovet. Perfekt när man lägger till långsides vid en högre brygga.

Den hydrauliska badplattformen har åtkomst via akterdäck på båda sidor av sittgruppen. Från badplattformen finns i akterspegeln ett garage som rymmer jolle, badprylar eller ett par cyklar. Plattformen kan beställas hydraulisk i olika storlekar och förses med pop-ups för din tenderbåt.

Köket som förbinder cockpit och salongen, är en planlösning som du känner igen från alla Greenlinemodeller. Perfekt placerat och praktiskt designat. Salongen består av en U-formad soffa mittemot styrbordssidan och från kaptenssoffan finns en sidodörr som underlättar vid angöring och slussning.

Smarta utskärningar i däckskrovets bog ger både ljus och fin utsikt från VIP-hytten i bogen. Längre fram på fördäcket finns en solbädd som kan fällas upp till en soffa i fören. Solbädden har även en Bimini-top om du önskar skugga.

Ett båtdäck ute på havet i solnedgång

Bekväma kabiner

En härlig planlösning i 45:an är den centrala mastersviten med dubbelsäng belägen en våning ner. Här nyttjas hela båtens bredd på 4,50 m och det finns plats både för garderober och en mysig loungesoffa. De stora skrovfönsterna på båda sidor ger fantastisk utsikt strax över vattenlinjen.

VIP-Sviten i fören med dubbelsäng får också fin utsikt tack vare utskärningarna på båda sidor om skrovet. Dubbla fartygsventiler ger elegans och utkik från sängen. Båda sviterna har också egna badrum med separat dusch och en walk-in-closet.

Ett kabindäck i mörka trätoner

Tredje kabin

Om fler sovplatser önskas kan walk-in-closeten beställas som en tredje hytt med en 140cm bred säng alternativt våningssäng och en generös garderob. Det finns även bäddmöjligheter i salongen om ytterligare sovplatser skulle behövas. Så totalt kan 8-9 bekväma bäddplatser skapas i 45.an.

Visning i Stockholm 2021

I Sverige kommer det finnas två 45 fly i Stockholm för visning under 2021. En med Interiör Vit Ek och hybrid med 80 kWh batterier samt en med Valnötsinredning och IPS600. Den båten inkommer under april 2021.

Vill du veta mer?

Spana in Greenline 45 på Greenline Hybrids webbplats, eller kolla denna film på Youtube!