Greenline Yachts

Njut av ett hållbart båtliv med maximal komfort

Båtar med klassisk elegans och modern teknik

Greenline 48 Fly

Stilren elegans med inspiration från sina syskon

Greenline 48 hämtar inspiration från både från sina mindre syskon 33 och 40 samt från de större Ocean Class modellerna. 48:an har en stor mastersvit längst förut med eget WC och separat dusch. Två stora gästhytter midskepps med dubbla sängar. Alla hytter har separata wc med dusch. Alltså, 3 hytter med separata badrum.

En vit yacht ute på havet, i aktern finns en familj som leker med vattenleksaker

Luftiga utrymmen

Men sin bredd på 480cm blir det rymd både på skarndäck och den stora salongen i Greenline 48 är ett stort och luftigt vardagsrum. Stora fönster i alla riktningar ger ljus och kontakt med naturen utanför. Som alla Greenline har 48:an ett stort pentry i L-form värdigt ett sommarhem, dessutom samma bekvämligheter som hemma genom tillgång till konstant 230V.

Genrös Flybridge

Matplatser med fasta bord finns både inne i salongen, på akterdäck samt på flybridge som även utrustas med ett utekök med kyl och elektrisk BBQ-grill. Greenline 48 har en generös Flybridge med både stor sittgrupp och en solbädd akterut för de riktigt fina dagarna.

Komfort och bekvämlighet

48 Fly är en stilren båt i sin moderna och klassiska design. Akterdäck och salong som flyter ihop, sidodörrar för bekvämt ombordstigning, bara två låga steg från akterdäck till badplattformen och salongens stora fönster ger fri utsikt och gott om naturligt ljus.

På fördäcket finns en stor och bekväm solbädd med uppfällbart ryggstöd, bimini och breda skarndäck för säker och bekväm förflyttning runt båten.

Ett par människor sitter tillsammans längst uppe på en båt

Interiör

Pentryt som ligger akterut kopplar ihop de sociala ytorna ombord - salong och akterdäck. Salongen har en stor U-formad matplats som också är en mysig tv-soffa. Från styrbordssoffan är alla instrument inom räckhåll och sidodörren underlättar manövrering och tilläggning. Med den öppna planlösningen minimeras trapporna på alla Greenline-modeller, och det nedre däcket på Greenline 48 har bara fyra trappsteg ner från salongen, pentryt och sittbrunnen, vilket är ganska ovanligt på en båt av denna storlek.

Nedre däck har 3 rejäla hytter. Mastersviten är i fören och två likvärdiga hytter med dubbla bäddar midskepps akterut. Greenline 48 erbjuder en valfri layout, dels med två större badrum med separat dusch alternativt 3 mindre badrum. Mastersviten erbjuder antingen delbara sängar eller en permanent dubbelsäng. Gott om garderobsutrymme och stuvfack. I aktern finns en liten hytt som kan inredas med sovplats (skippercabin) men i grundutförande ett praktiskt och rymligt förråd.

En familj sitter tillsammans inne i ett rum på en båt

Diesel, H-Drive eller E-Drive?

Hybrid Drive 2 x 14 kW elmotorer är i dieseldrift 2 x 10 kW generatorer i kombination med dubbla Volvo Penta D3 220 hk dieselmotorer. En nyhet är att Hybriddriften nu kan kombineras med Yanmar V8 på 320hp.

48 Coupé cruisinghastighet vid eldrift är 5-6 knop och med en räckvidd upp till 20 NM med 40 kWh Li-Po-batteri men batteripacken kan byggas ut upp till 80 kWh. Vid dieseldrift kommer Greenline 48 Coupé nå 16 knop med 2 x 220 hk. Förväntad maximal hastighet med två Cummins 480 hk-motorer är 30 knop.

Konstant 230v ombord på Greenline

Oavsett om du väljer H-Drive eller inte har du alltid 230v tack vare 7,2 kWh servicebatteri, 5 kw inverter och 600 watt solceller taket. Denna nivå av hemkomfort var tidigare bara på båtar med stora och bullriga generatorer. Alla Greenline-modeller, inklusive 48 Fly har pentryt utrustat med 230v standardapparater - kyl & frys, induktionsspis, mikrovågsugn och givetvis uttag för din kaffemaskin.

Vill du veta mer?

Spana in Greenline 48 på Greenline Hybrids webbplats, eller kolla denna film på Youtube!

Längtar du till havs?

Har du frågor eller är du intresserad av någom av våra båtar eller tillbehör? Kontakta oss idag.